Kenuval Előre!

A 2012-es esztendőt minden sportkedvelő várta, azokról nem is beszélve, akik nem csak nézik, hanem csinálják is azt. Jelen esetben a kenut, ugyanis megvolt rá az esély, hogy esetleg ott legyünk a Londoni Olimpián, augusztusban. Ez a felkészülés ennek a jegyében telt, ám sok akadályt kellett ehhez legyőzni.

Kezdődött egy négyhetes malajziai edzőtáborral februárban, ahová a BKV két versenyzője, Tóth Márton és Vasbányai Henrik is kiutazott. Az ázsiai kultúra sokszínűsége, a Kuala Lumpurral járó magas páratartalom és meleg mellett az edzésekre kellett figyelni, amely megalapozta az évet kenusaink számára. Nagyon szép környezetben, forróságban gyűlt az első pár száz kilométer.

A hazautazás után egy héttel ismét repülőre szálltak a fiúk, Törökországból csak március végén tértek haza, amikor már itthon is vízre lehetett szállni.  Ekkor a fiatalabbak, ifik, gyerekek is megkezdték a vízi felkészülést Varga Zsolt keze alatt. Következtek a munkás hétköznapok, ki-ki készült a maga versenyére, a felnőttek és az ifik a válogatókra, a kisebbek a budapesti és az országos bajnokságra.

Sajnos az olimpiai részvétel nem jött össze, csak egy magyar kenus szerzett kvalifikációt Londonba, ám az Európa-bajnokságról a kenu négyes tagjaként Tóth és Vasbányai bronzéremmel térhetett haza Zágrábból, ezen túl Henrik párosban még egy 8. helyet is szerzett.

Az ifik is kitettek magukért, Pálfi Bence és Csercser Dávid az EORV-n a negyedik helyen finiseltek.

Szeptembertől újult erővel térdeltek be a kenusok a hajójukba, készülve egy még fényesebb esztendőre.

Share