BKV Vadlibák 2012-es éve

Az alábbiakban Gőcze Böbe beszámolóját olvashatjátok a Vadlibák élményekben és érmekben gazdag 2012-es évéről!

EDZÉS MINDIG VAN!

A fennmaradó időben:
*Januárban..morzsaparti! Irány a Kő-hegy! A lapát nélküli mozgás egyik formája a kirándulás, annyira jól sikerült, hogy ilyet máskor is kell csinálnunk, így együtt csapatilag!

*Március: Idei első sárkányhajós versenyünk, gyakorlatilag a medencés beavatásunk: Százhalombattáról elhozott,
női bronzérem és mix 4. helyezés, ffi hősies helytállás. Igazolt versenyzők között indulva igen-igen szép eredmény. Miért is akarunk egy hajóban evezni az ellenféllel szemben ülve, egy úszómedencében? A móka és az adrenalin kedvéért!
Április: Edzőnk, Rita néni születésnapja. Csapat által dedikált lufi és sárkányhajótorta. Úgy izgultunk, hogy sikere legyen….!
*Május: Kézi hajtásúak Napja óbudai forduló 11 km! Viharos idő, de a nap süt és ez itt a mi Dunánk és Velünk van!
*Na de mi történt Győrben??? Csak nem hoztuk el az aranyat a győri csapat elől 200 m mixben?
De igen!
*Megszavaztuk, itt az idő edzőtáborozni. Júniusban erre is sor került, barátainknál a Tatai Sárkányok-nál. Hihetetlenül ideális körülmények között sárkányhajóztunk, outriggereztünk, bográcsoltunk és egyéb sportolóhoz méltó tevékenységet végeztünk (napozás, sörözés…)Köszönjük Nekik a nagyszerű élményt és már most szeretnénk időpontot foglalni 2013-ra.
Még mindig június. Tatai verseny. 200 méter 3. hely . 2000 méteren csodálatos győzelem! A 200-on első csapatra 26 másodpercet verünk 2000-en! Parádésat mentünk és még élveztük is!

*Július: Kecskemét Sárkányhajó Roadshow. Erre a versenyre a nyaralások miatt 10 törzsliba utazott, 10 kedves evezős barátunkkal, sajnos a középdöntőbe kerülés nem sikerült, de gágogásért dicséretben részesültünk.  Rémlik még a dalolás futamhoz felsorakozva, miközben lábtámasszal árnyékoljuk a fejünket 35 fokban.
*Augusztus: Balaton Maraton, 50 km, tükörsima víz, sárkányhajó, rekkenő hőség. Élményhegy. Elhordtuk. Sőt, már bármilyen hegyet el tudunk hordani, mert megcsináltuk!
*Szeptember és Tata újra: első hely céges 200 m-n, második hely 2000 m-en, városi kupában B döntő nyerve, így negyedik hely.14 csapatos verseny, rengeteg ember, új Gúnárok a Libacsapatban!

Anyaegyesületünknél évadzáró, vidámkodás, rögtönzött családok kialakítása futóversenyre a kajakos –kenus gyerkőcökkel, majd egy kis sárkányhajózás, végül a kötélhúzó verseny megnyerése.
*Októberben elbúcsúztunk a Dunától, egy kis időre (Csak addig, amíg tél van és cidri). A kivilágított híd alatt feleveztünk a Luppa-sziget mellé, hajtogattunk papírhajókat, amiket egy-egy mécsessel útra bocsájtottunk….és megilletődött csend ült a hajóra…. csak csorogtunk, kedvünk volt egymást megölelni, talán bevallhatjuk, kicsit homályos is lett a sok apró fényes pont, ott azon az este…..
November: Évadzáró, avagy téli évadnyitó. Cserhátszentiván, gasztroparti és kirándulás. Kemencés langalló sütés, egymás lerajzolása, társasozás,hajnali ping-pong és csocsóbajnokság. Épül a csapat!
Százhalombatta, medencés sárkányhajóverseny ffi és mix fantasztikus küzdelmei, csajok ezüst érme! Hurrá! Majd, elvesztett kalóriák sürgős pótlása a helyi vendéglátóipari egységben.

Vár még ránk a fergeteges tanmedence és kondi edzés, hogy repüljön a vízen az a sárkány nyáron!
Gyere Te is!

Share